Slaap jezelf slank

admin 29 augustus 2014 0
Slaap jezelf slank

Als jij minder dan 8 uur slaapt per nacht en je wilt afvallen, maak je het jezelf moeilijk. Slaap is niet alleen om je de dag erna energiek te voelen. Tijdens je slaap vinden er allerlei complexe processen plaats in je lichaam die je helpen of juist tegenwerken bij het afvallen.

Honderd jaar geleden sliepen we 8 tot 9 uur per dag. Het gemiddelde nu is 6 tot 7 uur per nacht. Slaap jij minder dan 8 uur per nacht? Lees hier de consequenties ervan en wat je er aan kunt doen.

Het ghrelin hormoon

Ghreline is een hormoon dat door de maagwand afgescheiden wordt. Een tekort aan slaap verhoogt het hormoon ghrelin, waardoor je eetlust groter wordt.  Grehlin drukt andere eetlust remmende hormonen (zoals PYY) juist de kop in. Een tekort aan slaap vergroot je eetlust op twee vlakken.

Slaaptekort verhoogt bovendien je cortisol niveau (stresshormoon). Cortisol dood breincellen in het centrum van de hippocampus, die verantwoordelijk is voor onder andere je gemoedstoestand en geheugen.

Na een slechte nachtrust is het moeilijker om dat gebakje af te blijven. Wat kun je hier aan doen? Langer slapen natuurlijk, maar net zo belangrijk is een goede nachtrust. Aanvullend daarop kun je Sleep Now proberen van Herbalife. Sleep Now bevat melatonine en bevordert hierdoor een solide nachtrust.

Een goede nachtrust

Een goede nachtrust wordt ingeleid in de uren daarvoor. Als je na een spannende film direct gaat slapen, is je nachtrust minder goed. Het probleem met TV kijken is dat het tempo wordt gedicteerd door een externe factor.

Een boek lezen, een leuk gesprek of in rustig tempo keuken schoonmaken is een beter idee. Jij bepaalt het tempo.

Zorg ook dat je zo min mogelijk aan je hoofd hebt. Ben je bang dat je jouw sleutels vergeet? Leg ze dan neer op een plaats waar je langs moet. Bijvoorbeeld in je schoenen of jas.

Zet slaap hoog op je prioriteitenlijst en maak afvallen een stuk eenvoudiger.

Leave A Response »