Gezonde tussendoortjes voor jong en oud

admin 9 september 2014 0
Gezonde tussendoortjes voor jong en oud

Wij zijn geëvalueerd in een tijd voordat de industrie 80.000 nieuwe chemicaliën  introduceerden in onze leefomgeving. We worden dagelijks blootgesteld aan giftige stoffen die bijdragen aan stress, futloosheid, depressie, overgewicht en een ongezonde balans van neurotransmitters in je brein.

We nemen tandpasta met fluoride, metalen vullingen en agressieve schoonmaakproducten voor lief. Zware metalen uit roofvis, landbouw en onze omgeving eindigen in onze bloedbaan en zweven vrij rond in ons lichaam en zijn de moordenaars van onze cellen. Zware metalen verstoren onze hormoonbalans waardoor je door een dieet of sport niet eenvoudig zult afvallen. Vet verbranden kan veel makkelijker.

Gelukkig heeft ons lichaam een defensieve lijn die ons bescherm tegen zware metalen. Versterk deze lijn en profiteer van optimale gezondheid, meer energie en een slank lichaam.

Antioxidanten: de werkpaarden voor een gezond lichaam

Een antioxidant is een verzamelnaam voor Vitamine C en E. Antioxidanten zorgen er onder andere voor dat zware metalen (vrije radicalen) geen schade aan kunnen richten aan je cellen. Gezonde snacks die rijk zijn aan antioxidanten helpen je met afvallen door de blokkades van je vetverbranding op te heffen.

Onze lijst met gezonde snacks;

  • Blauwe bessen – een handje van deze krachtige ontgifter geeft je energie en bevat ook nog eens magnesium en koper.
  • Pistas nootjes – bevat een sterke antioxidant en gezonde vet die je lichaam nodig heeft om veroudering tegen te gaan en je bloedsuikerspiegel te stabiliseren.
  • Knoflookchampignons – Met olijfolie, knoflook, peper en citroen. Champignons bevatten een sterke antioxidant die ergothioneine heet. Champignons worden daarom ook in cosmetische producten gebruikt.
  • Koffie ?! – Ja, je hoort het goed. Cafeïne zit behoorlijk vol aan antioxidanten. Dan hebben we het natuurlijk over vers gemalen bonen zonder toevoegingen. Te veel koffie veroorzaakt een hoog cortisol niveau. Drink daarom niet meer dan 2 kopjes verse koffie per dag.

Ook in Chinese kool, witte kool, broccoli, avocado en groene thee zitten antioxidanten die een ontgiftende functie hebben. Op de website van Nu Afvallen kun je meer tips vinden over gezonde voeding.

Kinderen zijn gevoeliger voor gifstoffen. De jonge lichamen van onze geliefden zijn niet goed opgewassen tegen zware metalen. Geef jouw kind daarom wat extra van deze ontgiftende snacks in plaats van voeding.

Leave A Response »